Passanten

Zoekt u, onderweg over de rivier de Noord, een passantenplaats voor een stop? U bent van harte welkom om één of meerdere dagen in onze haven te verblijven.

Passanten tarief: € 1,80 per meter (incl. BTW)

Havenmeester

Neem vooraf contact op met de havenmeester van dienst. Die weet of er plaatsten beschikbaar zijn, u hartelijk verwelkomen en helpen bij een aangenaam verblijf in onze haven.

Algemeen

In de gemeentehaven van Ridderkerk zijn twee jachthavens: een verenigings- en een commerciële haven. De verenigingshaven St Joris is de eerste haven als u binnenvaart aan bakboord.

De Noord is een getijdenrivier en wij zijn dus een getijdenhaven. De maximum diepgang bij laagwater in de haven is 2 meter. 

We hebben een beperkt aantal ligplaatsen voor passanten.  Neem contact op met de havenmeester van dienst (06-10 01 23 60). Meer aan bij de buitensteiger en wacht op toewijzing van een beschikbare ligplaats door de havenmeester.

 

Voorzieningen

We hebben alle voor u noodzakelijke voorzieningen: elektra en water op de steigers, douche, toilet, wifi en leenfietsen. U kunt ook gebruik maken van een gezellig terras met uitzicht op de haven en Het Praathuis als ontmoetingsplek voor leden en gasten.

  • Bilgewater kunt u kwijt in het vat in het hok achter het kantoor van de havenmeester. Voor de toegang tot dit hok heeft u een sleutel nodig, verkrijgbaar bij de havenmeester. We hebben geen pomp op de steiger voor het afzuigen van bilgewater.
  • Daar is ook een vat voor afgewerkte olie.
  • U kunt uw chemisch toilet in de daarvoor bedoelde stortbak bij het parkeerterrein legen, alleen op basis  van een biologisch afbreekbare inhoud.
  • Voor overige afval staat er een container bij de slagboom. Niet bedoeld voor verf- en/of olieafval.
  • Er is een AED apparaat aanwezig. Deze hangt in de keuken van Het Praathuis.
  • De haven is voorzien van permanente camera bewaking.

Betaling liggeld

Het passanten-tarief 2024 bedraagt € 1,80 per meter. Dit bedrag is inclusief water, elektriciteit en douchen.

Bij ons kunt u het liggeld ‘s avonds pinnen of contant afrekenen als de havenmeester aanwezig is.

Of scan de QR-code van betreffende ligplaats en maak het geld over op NL81INGB00007133455 t.n.v. penningmeester WSV St Joris. Met vermelding van de lengte en naam van uw boot en het aantal overnachtingen met de data.

Winkels

De winkels in Ridderkerk zijn geopend van maandag t/m zaterdag (geen koopzondagen). Op vrijdag is er de weekmarkt op de parkeerplaats Ridderhof-West (achter de AH) en is het koopavond tot 20.00 uur. De dichtstbijzijnde supermarkt is Dirk aan de Havenstraat 9 (2 km) aan de rand van het centrum. In winkelcentrum de Ridderhof zit een grote Lidl, AH en Jumbo. Met de fiets is het ongeveer 6 minuten, lopend ruim een kwartier.

Restaurants en horeca

De meeste horeca zit in het centrum van Ridderkerk. Naast de haven ligt restaurant Pegasus. Let op dat dit restaurant niet alle dagen open is en alleen ’s avonds. Naast de waterbus vindt u Paviljoen Struis met een fraai en groot terras aan het water.

Wandelen, fietsen en openbaar vervoer

De haven ligt direct aan uitgestrekt recreatiegebied De Grienden wat overloopt in de Gorzen en De Crezeepolder. Je kan vele kilometers wandelen in deze mooie gebieden. Honden zijn alleen toegestaan zijn in de Gorzen! De Grienden en de Crezeepolder zijn een getijdegebied die (deels) onder water komen te staan bij vloed. Fietsen mag alleen in de Gorzen, maar kent uitdagende hoogteverschillen en onverharde paden.

Op 1.9 km zit de waterbus om naar Rotterdam, Dordrecht en Kinderdijk te gaan. Een bezoek aan de molens is de moeite waard. De fiets mag mee. Kijk voor vertrektijden, de routes en tarieven op www.waterbus.nl. Bushaltes zijn in het centrum van Ridderkerk (Schoutstraat).

Inloggen