Passanten

Ja soms is het even wachten voor je onze haven in kunt varen. Er is altijd wat te zien op de rivier de Noord. Tenminste als je van varen houdt. Maar dat doet u natuurlijk!

Tarief en faciliteiten

De Noord is een getijdenrivier en wij zijn dus een getijdenhaven. De maximum diepgang bij LW in de haven is 2.00 m.

We hebben een beperkt aantal aparte ligplaatsen voor passanten, maar  neem contact op met Rini Tieleman, onze havenmeester (06-10 01 23 60), en zij weet welke boxen vrij zijn en zij kan u het wachtwoord geven van onze WIFI-verbinding.

Rini Troost, onze havenmeester

We hebben boxen van 11 x 3.5 meter en van 9.50 x 3.25 m. En bij uitzondering lukt het tot 15 m.

Het liggeld is € 1,25 per meter incl.  BTW en  incl. water (niet bedoeld om uw boot te wassen) en elektriciteit is € 2 per nacht. Douchen kost 50 cent. Betalen kan alleen contant. Er is permanente camerabewaking van de haven.

Wat we nog meer hebben:
  • We hebben geen pomp op een steiger voor het afzuigen van uw bilgewater, maar die kunt u kwijt in het vat in het hok achter het kantoor van de havenmeester.  Voor de toegang tot dit hok heeft u een sleutel nodig. Verkrijgbaar bij de havenmeester.
  • Daar is ook een vat voor afgewerkte olie.
  • U kunt alleen uw cassettetoilet bij ons legen als het op basis is van een biologisch afbreekbare inhoud.
  • Voor overige afval staat er een container voor het hek bij het havenkantoor. Niet bedoeld voor verf- en/of olieafval.
  • er is een AED apparaat aanwezig. Deze hangt op het damestoilet.
En dan wat we niet hebben:
  • openbaar vervoer over de weg is niet vlak in de buurt
  • uw boot op de wal zetten kan alleen in noodgevallen en als er mensen beschikbaar zijn, want we zijn een vereniging en doen alles zelf
  • Er is bij ons geen diesel verkrijgbaar. Daarvoor moet u naar de ingang van de Hollandsche IJssel (bunkerschip), of naar het Wantij

Hoe bereikt u onze haven?

De gemeente haven van Ridderkerk, waarin.  onze haven ligt, bestaat uit 3 delen. Als u binnen vaart ziet u aan stuurboordkant een containerhaven. Aan de bakboordkant ziet u twee jachthavens: de eerste aan bakboord is onze haven, St Joris, en daar naast een commerciële jachthaven, maar die heeft geen voorzieningen voor passanten.

Komend uit het noorden

Op de Noord ziet u aan stuurboordkant  op de wal een kantoor in de vorm van een schip. Vrij kort daarna, ook aan SB komt dan al snel de toegang naar onze haven. Een beetje verscholen tussen de bomen, u kunt er snel voorbij varen, maar de toegang is breed genoeg.  Aan bakboordzijde ziet u een steiger met een bord “meldplaats passanten

Komend uit het zuiden

Als u onder de brug over de Noord doorgevaren bent moet u gaan opletten. Als u aan uw bakboordwal kilometerraai 983 ziet volgt al snel de toegang tot onze haven. Die ligt recht tegenover een blauw gebouw op uw stuurboordwal. Aan bakboordzijde ziet u een steiger met een bord “meldplaats passanten

• 1

Bij ons ligt u s nachts beschermd. Het hek gaat dicht om 23 uur en is dan wel vanaf de steiger te openen.

Een sleutel voor het hek en de WC en doucheruimte is bij de havenmeester verkrijgbaar tegen betaling van een borg

Winkels en excursies vanuit onze haven

Naast onze haven is een restaurant (Pegasus) dat van woensdagavond t.m. zondag geopend is.Winkels zijn er in het winkelcentrum Ridderhof van Ridderkerk, waar ook supermarkten zijn,

wandel/fiets route naar winkelcentrum Ridderhof

Het is ongeveer een half uur lopen, maar met een leenfiets (verkrijgbaar bij de havenmeester) uiteraard sneller.

Zo komt u daar:

:

Openbaar vervoer

Er is een zeer beperkte dienstregeling per bus 290 van de RET en wel van het industrieterrein vlakbij de haven (1 Km) naar het Zuidplein in Rotterdam. Dit is de dienstregeling. Goed bereikbaar zijn  per fast ferry halte De Schans in Ridderkerk de centra van de steden Rotterdam en Dordrecht. De halte van de fast ferry (of: ook de Waterbus genoemd ) is zo’n 2 Km van onze haven vandaan. Fietsen kunnen gratis mee en u kunt met de ferry of een aparte veerverbinding heel snel naar de molens in Kinderdijk. Op de fast ferry geldt uw openbaar vervoerkaart. Voor de veerboot naar Kinderdijk moet u apart(contant) betalen. De tocht langs de molens is gratis.

Zo komt u er:

En met deze  link kunt u alle informatie vinden over de fast ferry (waterbus)

Hoe er te komen:

Loop of fiets vanaf de haven over het fietspad langs de rivier en aan het eind ziet dan het verwijsbord naar de fast-ferry. De blauwe route die u hierboven op het kaartje ziet is niet de leukste om te lopen of te fietsen, want gaat over een industrieterrein. Autoroute dus.

En dit zijn de mogelijkheden (klik op de foto’s voor een vergroting):

xxxxxxxxxxxxxx

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.